joi, 16 mai 2013

Avantajele Betonului Amprentat

În viața de zi cu zi, betonul amprentat poate reprezenta o soluție pentru multe probleme. Fie că vorbim despre pavarea unei curți interioare, a unei alei, a unui trotuar sau chiar a unei intrări în subteran ori scurta alee laturalnică, noul material de construcție compozit beton amprentat poate fi folosit.

Înainte însă de a vorbi despre avantajele acestui tip de beton în viața de zi cu zi, haideți să aflăm ce conține acest beton. Pentru început, trebuie să știți că diferă cu mult de betonul obișnuit. În primul rând, conține nu doar ciment + nisip + pietriș ci are alături mai mulți aditivi, fibre elastice iar cu ajutorul unor matrițe, se pot crea adevărate opere de artă.

Acum că ne-am lămurit, să trecem la avantaje. Unul dintre primele și cele mai mari este bineînțeles, rezistența / durabilitate sau cum vreți să-i spuneți unui obiect care poate ajunge fără probleme la 100 de ani. Datorită fibrelor elastice care intră în compoziția acestui beton, înghețul sau expunerea continuă la orice alt moft al naturii, nu îl va afecta deloc.

Mai exact, betonul amprentat este scutit de eventualele fisuri cauzate de exemplu de ciclurile de îngheț-dezgheț. Nu la fel se poate spune și despre betonul obișnuit.

În al doilea rând, acest beton amprentat este cu mult mai estetic. Aici intervin bineînțeles o mulțime de motive, motive din care voi enumera doar câteva care cred eu că sunt mai importante: forma, modelul și culoarea. Folosind matrițe speciale și diferiți coloranți, betonul amprentat poate lua forma unor roci, a unor pietre naturale sau de ce nu, chiar forma lemnului.

Ultimul însă nu cel din urmă motiv îl reprezintă deranjul creat. În mod normal, betonul se toarnă la fața locului, e mult de muncă și multă mizerie. Betonul amprentat vine deja în forma finală și nu mai este nevoie decât de o echipă care să îl pună acolo unde îi este locul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu